- Q-System

Nov. 2015: Vi bygger bro med svenske Vedum Kök & Bad

  • Det nye lager med de mange forsendelsesporte

  • Den lukkede bro, der forbinder de to bygninger på hver side af jernbanen

  • Inde i broen er monteret 2 parallelle rullebaner for transport af paller frem og tilbage

  • Paller til liften kan komme fra 3 forskellige retninger

I september måned udvidede Vedum Kök & Bad i Sverige sit lager med en ny lagerbygning på 11.000 m2.

Formålet med byggeriet er ifølge Vedum Kök at muliggøre en fortsat videreudvikling af produktionen, en øget volumen og en forbedret logistik.

Udfordringen
Det nye lager er placeret øst for deres nuværende fabrik - på den anden side af jernbanesporerne, hvilket har givet nogle særlige udfordringer til byggeriet. For at transportere varer mellem de to lagerbygninger er der bygget en 80 meter lang gangbro, 8 meter over jernbanesporene.

Løsningen
Her kommer Q-Transportmateriel /Q-System ind i billedet. Vi har produceret og  installeret en 8 meter høj lift i hver bygning og forbundet dem med drevne pallerullebaner på broen. På den måde kan man nemt transportere paller fra den ene bygning til den anden.

Grundet vores modulopbyggede logistikløsninger var det nemt at koble de nye moduler til Vedum Köks allerede eksisterende løsninger fra Q-System, som bl.a. indeholder førerdrevne transfervogne, mange kilometer udrevne rullebaner i en og to etager og ligeså drevne pallerullebaner.

Med den nye udvidelse får Vedum Kök & Bad plads til 10.000 ekstra paller, som jo vil blive transporteret på Q-System rullebaner. Anlægget er endnu ikke fuldt færdigt, og vi vil derfor fortælle mere på et senere tidspunkt.

Se video her